7
dub
Velikonoční pečení- recepty

Recept na velikonočního beránka a šoldru.

Před námi jsou Velikonoce. V církevním kalendáři jsou nejdůležitějšími svátky v roce a slaví se po celé zemi. Možná letošní Velikonoce nebudou takové, jaké jsme si je představovali, věříme ale, že i přesto budete prožívat krásný čas strávený se svými nejbližšími. Určitě už teď připravujete velikonoční výzdoby a pečete beránky a jiné pochutiny, které k těmto dnům patří.

easter-breakfast-1181632_1280.jpg

My jsme si pro vás připravili recept na beránka a šoldru neboli muřín, které ozdobí a provoní celý váš dům! Pokud vlastníte naši multifunkční troubu De Dietrich, tak určitě neváhejte použít programy  „Cukrář – Bábovka“ a „Chef – Slaný koláč“.

Velikonoční beránek


Ingredience:
  • 130 g másla
  • 130 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 100 g zakysané smetany
  • 130 g hladké mouky
  • 60 g bramborového škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup:
Do mísy nasypejte mouku, škrob, prášek do pečiva a zamíchejte a poté nechte chvíli stranou. Máslo nechte v hrnci rozpustit a vychladit. Do druhé mísy vložte cukr, vejce, smetanu, kůru a šťávu z citronu a vše zamíchejte metličkou. Následně přidejte zbylé ingredience a zamíchejte, ať se vše spojí. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy. Pečte při 160°C 35 až 40 minut nebo použijte program „Cukrář – Bábovka“.

Velikonocni beranek.jpg


Šoldra – muřín


Ingredience:
  • 20 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • 300 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky soli
  • 100 g šunky
  • 100 g uzeného vařeného bůčku
  • 100 g bílé klobásy
  • 1 vejce na potření
Postup:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a mouku a vypracujeme hladké tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm. Rozložíme na něj plátky šunky, bůček nakrájený na silnější plátky a bílou klobásu. Těsto stočíme i s náplní jako závin a necháme znovu na válu vykynout. Závin přeneseme na dobře vymazaný plech, potřeme ho na vrchu rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme dozlatova 30 – 45 minut nebo nastavte troubu na program „Chef – Slaný koláč“.

Soldra-murin.jpeg

 

 DSC03352.JPG

Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.