25
bře
Gorolské placky na plancha
Vyzkoušejte recept na tradiční placky, které můžete připravit na naší pečící desce plancha.
Tradiční chutné bramboráky zná asi každý z nás. „Gorolské placky“, které se na rozdíl od bramboráků dělají na sucho, už nejsou tak známé, ale přesto jsou vynikající. Dnešní recept pochází ze slezských Beskyd, kde je místní připravují na různé způsoby. Ti, kteří mají rádi sladké, si jistě pochutnají na sladké verzi placek se smetanou nebo máslem a posypané cukrem. Masovým nadšencům bude určitě chutnat slaná verze a to například se škvarky, játry nebo zelím. 

Aby placky chutnaly „jako od babičky“, potřebujete je připravit na litinové plotně nebo na naší kovové pečicí desce plancha. Na této desce si můžete připravit placky z našeho receptu, ale také z ní budou výborně chutnat zdravé zeleninové placky např. z cukety, tortilly, indické placky čapátí nebo slovenské lokše.

meal-3474556_1280.jpg

Plancha se stane skvělým pomocníkem ve vaši kuchyni a rozšíří vaše kulinářské možnosti až na samotné hranice vaší fantazie. Placky jsou snadné na přípravu, chutné, nezasáhnou vaší peněženku a bez přidaného oleje jsou i velmi zdravé.

DAI7003S_plancha.jpg

Recept na „gorolské placky“

Suroviny:
5 větších brambor
3 polévkové lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl
bůček, máslo, smetana, cukr

Postup:
Syrové brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle a smícháme s moukou vejci a dochutíme solí. Těsto naléváme na planchu tak aby placky byly maximálně 5 mm tenké. Opečeme z obou stran do světle hněda. Ihned po sundání z planchy placku potřeme máslem, smetanou nebo vyškvařeným bůčkem. Záleží, jakou variantu preferujete, nebo na co máte právě chuť.
Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.