22
srp
Vaření s Florentýnou - Brokolicový salát s arašídovou zálivkou

Video recept na zdravý a krásně barevný salát s blanšírovanou zeleninou zalitou arašídovou omáčkou.

Zeleninu se dá připravovat různými způsoby. Dnes si ukážeme metodu blanšírování. Ti, kteří o této metodě už slyšeli, ví, že se jedná o proces, kdy se zeleninu krátce spaří a pak bleskově zchladí. Klasickým dlouhým vařením zelenina ztrácí své nutriční hodnoty a také vzhled a chuť. Blanšírovaná zelenina si zachová svou barvu, bude šťavnatá a křupavá. V tomto receptu blanšírujeme brokolici, hrášek a kukuřici.

Brokolice je velký zdroj mnoha vitamínů a minerálů. Má více vitamínů C než citrón a mezi jinými je bohatá na vápník a vitamín D a E. Hrášek obsahuje mnoho bílkovin, vlákninu a vitamíny skupiny B. Mimo jiné napomáhá při hubnutí. Kukuřice je obilovina, která pomáhá zvyšovat odolnost vůči stresu a podporuje soustředění. Je ideálním doplněním různých salátů.

Podívejte se na video recept, kde vám kuchařka Florentýna ukáže krok po kroku metodu blanšírování a vykouzlí tak krásně barevný a chutný salát, který si zamilujete! Přejeme dobrou chuť!

Florentýna pro tento recept využívá indukční varnou desku De Dietrich.











Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.