10
čvc
Tradiční francouzský třešňový dezert Clafoutis
Clafoutis nebo také milliard je oblíbený, vláčný, třešňový koláč, který pochází z francouzského regionu Limousin.
Každý určitě zná klasickou třešňovou bublaninu, ale co takhle vyzkoušet trochu jiný recept? Francouzský koláč Clafoutis pochází z francouzskégo regionu Limousin a určitě vás překvapí svoji konzistencí připomínající pudink. Ikdyž se tento koláč připravuje tradičně s peckami, vy si můžete třešně vypeckovat. Nezlekněte se samotného těsta, které připomíná těsto na palačinky. Díky automatickému režimu Cukrář v troubách De Dietrich se vám zaručeně tento recept podaří! Vyzkoušejte ho a napište nám jak vám koláč chutnal.

Cake (151865675).jpg

Recept na lahodný francouzský koláč Clafoutis

Ingredience na 1 koláč:

400g vypeckovaných třešní

100g hladké mouky
50g másla
50g moučkového cukru
4 vejce
1 lžička vanilkového cukru
250g šlehačky
špetka soli

Postup přípravy:
Nechte rozpustit máslo.
V míse důkladně smíchejte hladkou mouku, vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr a sůl.
Do směsi pomalu přidejte ohřátou šlehačku a potom rozpuštěné máslo. Koláčovou formu s vyššími okraji vymažte máslem a vložte do ní vypeckované třešně. Připravené těsto na clafoutis nalijte přes třešně do koláčové formy.
Teď stačí na vaší multifunkční troubě od De Dietrich zvolit automatický režim Cukrář a vybrat recept "třešňová bublanina"

Dobrou chuť vám přeje,
De Dietrich


Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.