11
čvn
Pečení křupavého chleba
Domácí chleba s křupavou kůrkou podle šéfkuchaře a pyšného držitele dvou michelinských hvězd, Kevina Thorntona
Není nic čerstvějšího a voňavějšího, než právě vytažený chleba z trouby, proto se mnoho domácností vrací k pečení chleba ve své troubě. S multifunkční troubou od De Dietrich a ovládacím panelem Connaisseur je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý!




Nechte se inspirovat světově uznávaným šéfkuchařem Kevinem Thorntonem a shlédněte video níže.




Recept na netradiční křupavý chleba s rozinkami a vlašskými ořechy podle Kevina Thorntona

Ingredience na 1 bochník chleba:

500g pšeničné mouky
25g čerstvých droždí
1 rozšlehané vejce (od slepic z volného výběhu)
10g cukr krystal
10g jemné mořské soli nebo fleur de sel
300ml teplé vody
25g rozinek
25g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Rozpusťte droždí v misce s vlažnou vodou. Přidejte vajíčko a vše důkladně promíchejte.V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozinky a nasekané vlašské oříšky – vše nechte vyhníst robotem na nejnižší rychlost po dobu asi 30 sekund. Přidejte vlažnou vodu s droždím a vejcem (část odložte stranou na později). Vše důkladně smíchejte v mixéru na vyšší rychlost a mixujte tak dlouho, dokud těsto nebude foremné a nepřestane se odlepovat od okrajů misky. Pak znovu zpomalte otáčky vašeho mixéru a přidejte zbytek směsi (voda, droždí, vejce).  Vyndejte těsto z mísy a asi 2 minuty si vychutnejte hnětení těsta ručně. Těsto by nemělo potřebovat více mouky, ale pokud se vám zdá být příliš vlhké, můžete ho trošku poprášit moukou. Následně nechte těsto odpočinout v De Dietrich ohřívací zásuvce, nebo na teplém místě po dobu, než nakyne alespoň na dvojnásobek své velikosti.

Těsto vytáhněte z ohřívací zásuvky a znovu můžete ručně hníst alespoň 2 minutky.

Opět dejte vyhnětené těsto do ohřívací zásuvky, nebo na teplé místo a vyčkejte až nakyne minimálně na dvojnásobnou velikost. 
Po nakynutí, vypracujte z těsta bochánek, který můžete položit na střed plechu, poprášit moukou a nechat naposledy nakynout na teplém místě dalších 20 minut. 

Troubu od De Dietrich nastavíte tak, že otočíte kulatým ovládačem, najdete funkci pečení chleba, kterou jednoduše potvrdíte zmáčknutím středu kulatého ovládače. Teď už zbývá jen vložit plech i s bochánkem chleba do trouby a nechat veškeré pečení na vaší troubě. Zvukový signál vás upozorní, až bude chleba dokonale upečený.  Nyní můžete křupavý a voňavý bochánek chleba vyndat z trouby, ale nechte ho vychladnout ještě před tím, než se pustíte do krájení.


Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.