6
lis
Malinové suflé podle Kevina Thorntona
Recept na nadýchané malinové suflé upečené v programu "Lahůdkář - Suflé".

Suflé, nebo česky - nákyp, je vynikající dezert, u kterého se ne jeden kuchař zapotí. Jde o lehký dezert, dortík, který se peče v malých kulatých zapékacích miskách, ze kterých vykukuje ven. Umí hodně potrápit, ale když ho jednou okusíte, budete ho chtít zdokonalovat. Suflé během pečení násobí svůj objem a stává se krásně načechraným. Uvnitř může být suchý nebo tekutý, záleží na receptu a vaší chuti. Po vytažení z trouby se musí ihned servírovat, jinak všechna vaše starost půjde vniveč. Také hodně záleží na kvalitě surovin a důkladném dodržování pravidel během vkládání ingrediencí. Vše musí být dobře naplánováno!

Pokud máte multifunkční troubu De Dietrich, nemusíte se starat o délku pečení. Stačí v kulinářském průvodci nastavit program "Lahůdkář - Suflé" a trouba si sama zvolí čas i teplotu pro upečení dezertu. Jednodušší to být nemůže!

Vyzkoušejte náš recept na malinové suflé od šéfkuchaře Kevina Thorntona a uvidíte, že ho zařadíte mezi své oblíbené dortíky! Jde si na něm vytvořit závislost!



Recept na nadýchané malinové suflé

Ingredience:
20g vanilkového krému
35g malinového pyré
1 vaječný žloutek
3 vaječné bílky
10g cukr moučka
Špetka mořské soli

Postup přípravy:
Misku na suflé je potřeba vymazat máslem a lehce posypat cukrem.
V míse smíchejte vaječné žloutky, malinové pyré a vanilkový krém. Míchejte dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.

Mixérem ušlehejte vaječné bílky, přidejte špetku soli, 5 g cukr moučky a na středně rychlé otáčky šlehejte asi 5 minut. Zrychlete otáčky mixéru a pomalu přidávejte zbylý cukr. Pokračujte ve šlehání dokud žloutek trošku neztuhne. Vyšlehané žloutky přidejte do malinové směsi, pomalu, lžíci po lžíci. V tomto procesu pokračujte až se vytvoří dokonalá směs na nadýchané suflé.

Zapékací misky na suflé naplníme do tří čtvrtin těstem a zbavíme se případných bublin poklepáním misky o stůl. Nastavte si troubu od De Dietrich na program "Lahůdkář - suflé" a pak už jen do ní vložte zapékací misky s malinovou směsí.

Po upečení stačí vyndat z trouby a poprášit moučkovým cukrem, ozdobit malinou a čerstvým lístkem máty. Malinové suflé podáváme ještě teplé, se zmrzlinou nebo se sorbetem.

Dobrou chuť vám přeje,
De Dietrich


sufle_kolaz.jpg

Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.