27
čvn
Funkce sušení multifunkčních a kompaktních trub
Šetrné sušení s multifunkčními troubami od De Dietrich dokáže uchovat esenciální prvky, jako jsou vitamíny a minerály, potraviny tak neztrácí své nutriční hodnoty.

Sušit lze prakticky jakékoli ovoce, zelenina, bylinky, houby, koření apod. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. K sušení vybírejte jen zralé suroviny, bez známek poškození, napadení hnilobou či plísní. Nebojte se sušit kyselé, nebo málo sladké plody (například kyselá jablka), právě naopak! V surovinách se v průběhu dehydratace koncentrují cukry a přírodní aroma, takže oproti čerstvým potravinám mají výraznější a sladší chuť. 

Pokud chcete předejít zhnědnutí některých druhů ovoce (hrušek, jablek, meruněk apod.), tak nakrájené plátky ovoce před sušením namočte do směsi připravené z 250 ml vody a 1 lžíce citrónové šťávy.

V multifunkčních troubách od De Dietrich můžete sušit ovoce i zeleninu zároveň!

 

,,Více informací o technologii sušení a také seznam spotřebičů, které tuto technologii nabízejí najdete na” 
FUNKCE SUŠENÍ


Recept světoznámého šéfkuchaře Kevina Thorntona na kandované ovoce a sušenou zeleninu




Ingredience na přípravu kandovaného ovoce:

  • 1 pomeranč
  • 1 citrón
  • 1 limeta
  • 1 jablko

    Sirup:
    - 50g cukr krystal
    - 50ml vody

Postup:

V hrnci smíchejte vodu s cukrem a vše nechte zahřát na 50°C. Odstavte a nechte vychladnout. Na rošty položte dvě vrstvy potravinářské fólie a pečící papír.

Nakrájejte ovoce na tenké plátky a namáčejte je do připraveného sirupu. Plátky ovoce pak pokládejte na rošt, jen se ujistěte, že se plátky navzájem nepřekrývají.

Nastavte svou multifunkční troubu na režim Sušení a vložte připravené rošty s plátky ovoce do trouby od De Dietrich. Zbytek už nechte na vaší troubě. Sušené ovoce můžete vložit do zavařovací sklenice a mít je tak po ruce celý rok. 

Kandovaným ovocem můžete ozdobit svůj oblíbený koktejl, dezert, nebo si je můžete přidat do svého müsli nebo granoly. 

 


Ingredience na přípravu sušené zeleniny:

  • 1 růžička brokolice
  • 1 cibule šalotka
  • 1 růžička květáku

Postup:

Zeleninu nakrájejte na tenké plátky a rozložte na rošt obalený kuchyňskou fólií a pečícím papírem. Multifunkční troubu nastavte na režim Sušení a vložte připravené rošty s plátky zeleniny do trouby.

Sušenou zeleninou si můžete zpestřit a ozdobit různé pokrmy z masa, ryb, nebo třeba vegetariánské speciality.





Kde koupíte spotřebiče
Zobrazit nejbližší prodejce

Créateur D'Émotions Depuis 1684

Web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci obsahu cookies. Interakcí s webem s tím souhlasíte.